Kansainväliset muotoilufoorumit

Business Rovaniemen ja Arctic Design Weekin aloitteesta käynnistyi keväällä 2022 vastuullisuuteen liittyvä kansainvälinen keskustelusarja “Global Design Talks” yhteistyössä kolmen eurooppalaisen muotoiluviikon kanssa. Yhteistyössä olivat mukana Munich Creative Business Week Etelä-Saksassa, Biennale International Saint-Ètienne Etelä-Ranskassa sekä Barcelona Design Week Espanjassa. 


Keskustelusarjan ytimessä on ajatus siitä, että ilmastonmuutoksen tai ikääntymisen kaltaisiin koko maailmaa koskettaviin ongelmiin voi löytyä ratkaisuja vain eri alojen välisellä yhteistyöllä.

Verkostojen voima näkyy tässäkin yhteistyössä. Arctic Design Week osallistuu sekä World Design Weeks -verkoston että muotoilun eurooppalaisen kattojärjestön BEDAn designviikkojen yhteistyöhön.

-Keskusteluissa on mukana paikallisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita. Viheliäiset haasteet eivät tunne rajoja, mutta niihin on etsittävä sekä paikallisia että globaaleja ratkaisuja ja kaikkia ratkaisuja yhdistää vastuullisuus. Yksi muotoilun tehtävistä on olla yhdistämässä eri alojen osaamista, kun ratkaisuja etsitään, sanoo Global Design Talks -konseptin kehittäjä Päivi Tahkokallio.

Global Desing Talks -dialogit ovat osa Arctic AHA! foorumisarjaa, jotka toteutetaan aina vuosittaisella Arctic Design Weekillä Rovaniemellä.