21 marraskuun, 2022

Business Rovaniemi julkistaa uuden ajan palvelutuotteen: Ponnahus yhdistää ensimmäisen kerran kaikki alueen tuotekehityspalvelut yritysten käyttöön

– Olemme nyt tuotteistaneet koko tuotekehitysprosessin yhdessä alueen yhteistyöverkoston kanssa. Ponnahus on viisivaiheinen ja siinä kuljetaan yrittäjän tukena ideasta tuotekehitysvaiheeseen, testaukseen, tuotteen markkinointiin ja jopa vientiin saakka, kertoo yrityskehittäjä Matti Impiö Business Rovaniemestä. Impiön mukaan nyt ollaan ainutlaatuisella tavalla tuotteistettu sekä julkiset että yksityiset palvelut helposti ymmärrettäväksi palveluksi. – Tätä tuotteistamista on edeltänyt laaja sekä yksityisten että […]

– Olemme nyt tuotteistaneet koko tuotekehitysprosessin yhdessä alueen yhteistyöverkoston kanssa. Ponnahus on viisivaiheinen ja siinä kuljetaan yrittäjän tukena ideasta tuotekehitysvaiheeseen, testaukseen, tuotteen markkinointiin ja jopa vientiin saakka, kertoo yrityskehittäjä Matti Impiö Business Rovaniemestä.

Impiön mukaan nyt ollaan ainutlaatuisella tavalla tuotteistettu sekä julkiset että yksityiset palvelut helposti ymmärrettäväksi palveluksi.

– Tätä tuotteistamista on edeltänyt laaja sekä yksityisten että julkisten toimijoiden kuuntelu sekä osallistaminen palveluprosessiin. Itselläni on takana 13-vuotinen ura yritysneuvojana ja tällä tavalla alueella ei ole koskaan aikaisemmin koottu voimia yhteen, Impiö kertoo.

Uuden palvelun toivotaan auttavan yrityksiä löytämään kehittämistoiminnan pariin matalalla kynnyksellä. Ennen kaikkea nyt syntyneen Ponnahus-verkoston avulla halutaan antaa yrityksille monipuolisesti apua niiden omiin kehittämistarpeisiinsa.

– Verkosto on yrityksen kanssakulkija. Tavoitteenamme on, että seutumme yritykset lähtevät jatkossa entistä innokkaammin panostamaan innovaatioihin aina niiden kaupallistamiseen saakka. Nyt siihen on tarjolla kanssakulkijoita.

Rovaniemen testaus- ja demopajat lähemmäs yrittäjiä

Rovaniemellä on ollut jo pitkään tasokkaita tuotekehitystä tukevia palveluita, jotka ovat jääneet helposti piiloon. Ponnahus tuo ne nyt paremmin myös elinkeinoelämän tietoisuuteen.

– Moni ei tiedä, että meillä on oppilaitoksissamme todella tasokkaita testaus- ja demopajoja. Ne on tehty pääosin oppilaitosten tutkimuskäyttöön, mutta ovat myös asiakkaidemme hyödynnettävissä, kertoo tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kehittämispäällikkö Raimo Pyyny Lapin ammattikorkeakoulusta.

Pyynyn mukaan kehittämisympäristöjä on Lapissa jo noin 50 erilaista. Näitä yritys voi tulla uudella ideallaan hyödyntämään.

– Aikaisemmin olemme voineet tarjota vain niitä palveluja, joita meidän kunkin omassa talossa on ollut tarjolla. Nyt palveluja voidaan tarjota yhden luukun periaatteella. Yrittäjät ottavat yhteyttä Business Rovaniemen yrityskehittäjiin yrityksensä muutos- ja kehittämistarpeissa. Kun heillä tulee aika viedä uutta ideaa eteenpäin ja tarvitaan palvelumuotoilua ja tuotekehitystä, silloin astumme kehiin tutkimus- ja innovaatiopalveluillamme. Tämä on iso edistysaskel, iloitsee Pyyny.

Mikä?

PONNAHUS
– Business Rovaniemen kehittämä uusi TKI-palvelukonsepti yritysten tuotekehitystarpeeseen
– Muotoiltu Kansainvälisen Arktisen muotoilupääkaupungin palvelumallin luominen –kehityshankkeessa vuorovaikutuksessa alueen yritysten ja palvelutuottajien kanssa
– Yrityspalvelu sisältää kaikki viisi vaihetta idean kaupallistamiseen, yhdistäen julkisten ja yksityisten TKI palvelutuottajien palvelut sujuvaksi TKI-palvelupoluksi
– Kehitetty yhteistyössä Lapin yliopiston, Lapin Ammattikorkeakoulun ja REDUn kanssa
– Lisätietoja antaa Business Rovaniemi, yrityskehittäjä Matti Impiö ja Marko Merkkiniemi

VERKKOSIVUT: arcticdesigncapital.fi/tki-palvelut/ponnahus/

Yrittäjä!

Joulukuun Liikahus-tapahtumassa Lähteentien Pirtillä 8.12.2022 klo 13 alkaen esitellään Ponnahusta. Maksuton keskustelutapahtuma yrittäjille, jotka kaipaavat oivalluksia tuotekehitykseen tai muuten vain kehitykseen.

Kolme yritystarinaa: Miten me saimme sen liikahtamaan?
Toimitusjohtaja Ali Harlin, Infinited Fiber Oy
Toimitusjohtaja Kati Saari, Tam-Silk Oy
Keskustelukumppanina toimitusjohtaja Katja Misikangas, Arctic Warriors Oy

VARAA PAIKKASI JA ILMOITTAUDU VIIMEISTÄÄN 5.12.2022 alla olevasta linkistä:
https://tapahtumat.rovaniemi.fi/fi-FI/page/6311e00aa50d06097cdaa0e5

Jaa: