19 toukokuun, 2021

Luovan alan yrittäjät muotoilivat uuden tapahtuman Business Rovaniemen kanssa yhteistyössä

Ensimmäinen Creative North -sessio kokoaa luovia tekijöitä Luovan alan yrittäjät päättivät käynnistää tiiviimmän yhteistyön pohjoisen kasvun vauhdittamiseksi.  Ensimmäinen Creative North -sessio kokoaa yli 30 toimijaa torstaina 24.11.2022 klo 17.00 – 19.00 Y-Northilla, Aittatie 3:ssa. Kiertävän isännöintivuoron aloittaa Miikka Niemi Flatlight Creative Houselta ja inspiroivana puhujana vierailee arkkitehti Aleksi Niemeläinen Futudesignilta. Sessiossa keskustellaan pohjoisuudesta luovan työn […]

Ensimmäinen Creative North -sessio kokoaa luovia tekijöitä

Luovan alan yrittäjät päättivät käynnistää tiiviimmän yhteistyön pohjoisen kasvun vauhdittamiseksi.  Ensimmäinen Creative North -sessio kokoaa yli 30 toimijaa torstaina 24.11.2022 klo 17.00 – 19.00 Y-Northilla, Aittatie 3:ssa. Kiertävän isännöintivuoron aloittaa Miikka Niemi Flatlight Creative Houselta ja inspiroivana puhujana vierailee arkkitehti Aleksi Niemeläinen Futudesignilta. Sessiossa keskustellaan pohjoisuudesta luovan työn inspiraationa – sen haasteista ja mahdollisuuksista. 

Uusien maksuttomien ja kaikille avoimien tapahtumien tavoitteena on tuoda Rovaniemen ja Pohjois-Suomen luovat ammattilaiset, toimistot ja opiskelijat yhteen, kohtaamaan ja jakamaan ajatuksiaan, keskustelemaan alan ajankohtaisista ilmiöistä ja tapaamaan muita tekijöitä. 

Jatkossa joka toinen kuukausi järjestettävät Creative North -sessiot pureutuvat alan ajankohtaisiin ilmiöihin, kuten osaajien löytämiseen ja rekrytointiin, oman asiantuntijuuden esiin tuomiseen, luovuuden johtamiseen, uuteen teknologiaan ja tarinankerrontaan. Jokaista tapaamista vauhdittaa kiinnostava puhujavieras, yksi alueen luovan alan toimisto sekä yhteinen keskustelu. Sessiot järjestetään rentoina After Work -tapaamisina.

Toive tapaamisille on tullut luovien alojen osaajilta itseltään, ja Business Rovaniemi tarttui toiveeseen osana “Kansainvälisen arktisen muotoilupääkaupungin palvelumallin luominen” -hankkeen toimenpiteitä. Hankkeessa luodaan Rovaniemelle ympärivuotisia yrityspalveluita muotoilupalvelujen tarvitsijoille ja tarjoajille: tekoja ja tapahtumia osana Arctic Design Capital -kokonaisuutta. Sessioiden konseptin on luonut yhdessä Business Rovaniemen kanssa Kaltio Creative, ja konseptin pohjaksi tehtiin kysely Lapin luoville osaajille. Vastauksissa korostui tarve tutustua toisiin tekijöihin ja yhteisen keskustelun tarve.

 

  • Lapissa on paljon luovien alojen osaajia, tekijöitä ja yrityksiä, joiden kovatasoinen osaaminen voisi näkyä enemmän sekä ulospäin että meille itsellemme. Usein emme edes tiedä, mitä muut toimistot tai tekijät täällä tekevät. Sessioiden kautta pääsemme kokoontumaan innostavien teemojen äärelle, jakamaan osaamistamme sekä tiivistämään yhteistyötämme, sanoo yrittäjä Katariina Imporanta Kaltio Creativelta.  

 

  • Arktinen muotoilu on rohkeaa ja luovaa ongelmanratkaisua, jota tarvitaan kun yritykset kehittävät toimivia kilpailutekijöitään, hakevat kasvua ja kansainvälistymistä. Tähän tarpeeseen meidän on kyettävä auttamaan yrityksiä löytämään parhaat tekijät ja valveutuneet palvelun tuottajat. Siksi olemme palvelullistaneet uusia yrityspalveluita, jollaisena myös tämä uusi Creative North -sessio toimii, sanoo muotoilupäällikkö Taina Torvela, Business Rovaniemestä.

 

Aidosti tekijälähtöiset sessiot tuovat pohjoista luovaa osaamista entistä näkyvämmäksi, auttavat kasvattamaan liiketoimintaa konkreettisilla tavoilla ja lisäävät tekijöiden verkostoja. Sessioiden tavoitteena on myös vastata työn ja tekijöiden kohtaamishaasteeseen luovalla sektorilla.

 

Lisätietoja: 

Taina Torvela, p. 040-135 0361, taina.torvela@rovaniemi.fi

Jaa: